valborgs

Nu är ananaspajen inne i ugnen.
Jag och Matilda är mätta och belåtna av grillat kött med potatisgatäng.
Ungefär klockan åtta ska vi fara till majbrasan här i bergsbyn.
Och med oss följer marshmallows och mariekex, som vi ska grilla om vi hittar någon liten eld.

Inatt sov jag och Matilda över tolv timmar. Så jag känner mig ganska utvilad. Men det är lite pinsamt att vi somnade före 23.00....
Imorse när vi vaknade kollade vi efter när någon buss gick till stan, för matilda skulle till sin mamma på sunnanå. Den gick om 3 minuter. SNABBT som ögat klädde vi på oss och så, sen sprang vi ner till bussen. Tyvärr trodde vi att vi var snabbare än vad vi egentligen var. För nere vid vägen såg vi bussen som swischade förbi. Så då var det bara att traska hem igen. Nästa buss gick 40 minuter senare så den tog vi.

väl på stan så cyklade vi till sunnanå på matildas cykel.

När vi kom fram dit så var alla dörrar låsta så vi gick och hämtade en stege. Men problemet var att den inte var ihopsatt. Så vi försökte olika sätt att få ihop den och tillslut tog vi ett snöre och knytte. Kanske inte den stabilaste lösningen med Matilda fick sig iallfall upp till den olåsta balkongdörren. Sedan sprang hon ner och låste upp till mig.
Det vi skulle göra där var att planera och matilda skulle fixa håret ;) . Senare upptäckte vi att garagedörren var öppen... Så vi kämpade med stegen i onödan. Men gjort är gjort.

När vi var klara på sunnanå tog vi magdas kudde (oppps förlåt magda) och tejpade fast den på matildas cykelstyre. På den anordningen satt jag när vi sedan cyklade in till stan. På stan köpte vi ananas, creme fraishe, mariekex och marshmallows. Som vi  skulle ha till ikväll. Fast på stan (ica) hittade vi inte några marshisar, för dom var slut. Så på vägen till bergsbyn stannade vi på hemköp. Där fanns det.

Vägen hem var jobbig. Och jag fick ont i röven av att sitta på styret... Men vill man vara fin(?) så får man lida pin. Okej det där stämde inte överens med någonting, men.


bild från i höstas.

Nänu... så ska vi kolla till pajen.

///////////////// linnea

många språk med samma betydelse

enfin
أخيراً
vihdoin
επιτέλους
بالاخره، سرانجام
наконец
finally
äntligen

så ska jag vara med matilda.
det var ett bra tag sen.
typ förra veckan någon gång.

Vi har tänkt göra nåt kul.
Hon tar bussen 19.49 från stan, och vi ska försöka hinna till kiosken innan den stänger, klockan 20.00
får se hur det går. Men vi får väl hoppas på det bästa.
Annars blir de en kväll utan sötsaker. Men det funkar väl det också...
hoppas jag.

nänu, så måste jag duscha!! eftersom jag har haft träning, men inte orkat duscha. Men nu blir det språngmarsh in i duschen.

En sak som är jobbig är att jag har en knöl på min häl. Och det är den som har gjort ont när jag har spelat fotboll. Måste verkligen kolla upp den.


nu är lovisa i fjällen. :(

kram linnea


hoppa ner från eiffeltornet

åhej, det var länge sen sist, inte så bra. Men nu ska jag bli bra på att upptatera. Men jag ska till fjällen i helgen, eller egentligen imorn, och sedan stanna till på måndag. Så då blir det inte på länge heller då. Men när jag kommer hem, men det har varit mycket nu på siståne.

Jag har just varit med gullet <3 max, hamn är så söt. Nu ska jag fortsätta att packa resten. jag vet inte riktigt vad jag ska ta med mig. Men det spelar nog inte så mycket om jag glömmer nått. Det känndes inte så kul att åka nu , jag vill vara hemma....

idag hade vi första repetionen för kören till skolavslutningen, nu längtar jag ännu mer dit till avslutningen. Det var så kul att öva och jag sitter och lyssnar på låtrna nu. Eller just nu lyssnar jag på låtar fran skivan "fångad av en ängel"



konfa.. det är jag och linnea som kommer vara coolast där! ♥

/ lo

mat och prat

Hemma.
Matteprovet gick sådär... vi blev stressade och fick panik. Hann inte alla de lätta uppgifterna, men alla svåra.
Sen om vi har rätt eller inte är ju frågan. Men ändå. Det känns ändå inte helt fel.
 
På hkn gjorde vi som sagt lax. Och den blev jättegod. Och var lätt att göra.

2 portioner

4 potatisar
2 laxbitar
½ paket fetaost
½ dl creme fraishe
½ krm peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka potatisen
Mosa fetaosten i en skål. Tillsätt creme fraishe och peppar.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

Till servering: pressa potatis och gör sallad.


på bilen ser man bara laxen.
men alltså det var ingen bra beskrivning.

HAHAHAHAH... för några veckor sedan skojjade jag om att det här skulle bli en matblogg. OCH SER MAN PÅ. Vilket sammanträffande. Tror ingen som läser den här bloggen är särskilt intresserad av allt det som jag har ätit osv. Men. När det inte finns något annat att skriva om. Så det får ni faktiskt tåla.

Min syrra sitter och pratar för sig själv. Hon spelar ett spel på datorn. Nu sjunger hon allt det hon ska säga... ALLTSÅ aaaah. Och jag ska avslöja en sak. Det är min storasyster. NU SA HON till sig själv "jag kanske ska sluta prata med mig själv också"

Hade bra / linnea

heeela dagen

nu har jag bestämt mig för att uppdatera mycket.
Eller så ofta det går.

I och för sig så blir det kanske inte lika långa inlägg varje gång, eftersom jag inte har så mycket att skriva om. Men ett och annat finns det väl.

Nu på morgonen har vi fotboll med klassen. Som alla andra tisdagar då. Jag känner mig trött, och gräset är blött. Med tanke på att vi har målvaktstema så känns det onödigt att de ska va dyngsurt på marken. Sedan har jag ju problem med hälen.. Så om det gör ont den här träningen också, så ska jag gå till skolsyster sen idag.

får klämma in det nån gång...

08.00 - 09.30
fotboll (- målvaktstema)
10.10 - 11.00 SO - religon/arbetsliv
11.00 - 11.40 lunch - hamburgare
11.40 - 12.30 svenska - satsdelar
12.40 - 13.20 matte - PROV m. Nina
13.30 - 14.30 skolavslutningskören
14.35 - 15.55 hemkunskap - lax med fetaosttäcke


bild från norrland topp 12. Jag, lovisa och cajsa hjular.
Bilden snodde jag från cajsa och alices blogg

det var riktigt kul.

nej, nu måste jag packa sista sakerna (som jag inte gjorde igår)

/ linnea



Lova




Världens bästa Lova♥

/storasyster linnea

jag älskar er

Skärpning linnea (och lovisa) som måste bli bättre på att uppdatera.

Idag på skolan så hade jag och nina damp på matten, när vi inte kunde något. Men dampen övergick till skrattattacker.

Resten av dagen var dryg.

När jag satt i bussen hem så frågade Lovisa om jag skulle på domarutbildningen ikväll. Och den hade jag ju såklart glömt bort. Men kvällens planer blev inställda och jag blev hämtad 20 över fem på busshållplatsen.
Vi släpptes av vid ica, eftersom utbildningen började klockan 6. Dör köpte Lovisa frukt och godis, och den andra Lovisa bara godis. Jag var inte förberedd med pengar. Så jag lånade 5 kronor av Lovisa.

Kvart i sju var vi nere i klubblokalen och tog plats längst fram i soffan. Fast när klockan blev 18.00 så visade det sig att alla rymdes i den soffan. För vi blev bara tio personer. Men jag kan lova att vi skrattade som 40 st. Jag tänkte att jag skulle komma ihåg vad vi skrattade åt, men nu har jag glömt det... typiskt.

Nu är jag iallfall hemma. Och tänkte skriva att jag snart skulle sova. Bara av en vana. Men jag har inte alls tänkt sova ännu. Istället tänker jag chilla vid datorn lite och sedan packa allt för imorgon.

JAG KOM PÅ EN SAK. Imorgon har vi första kör-repetitionen inför skolavslutningen. Jag vet egentligen inte varför jag är med, men det kändes bara kul!

Bilderna i det här inlägget blir mina småsyskon.

1.


2
.


3.


1. Lova - Datanörden♥
2. Milla - Fotominen♥
3. Elsa - Fågelholken♥

massa kramar från linnea

näst bäst i norrland

Nu är vi hemma.
Fram till finalen var vi obesegrade. Det som hände i finalen mot Mariehem var att vårat lag var slut och vi hade en del otur
också. Men vi var bättre än dom, iallfall första halvlek. Sen hade vi ganska otur.

Helgen i övrigt har varit jättetrevlig!
Vi åkte ju som sagt buss med 94killarna och bodde på samma skola som dom. Men i och för sig så bodde alla lagen på den skolan.

Maten
som vi åt smakade peppar och var väldigt stark.
 
Rummen som vårat lag sov i, var iskallt på natten.

Vädret var toppen! Shorts, t-shirt och barfota hela helgen. Hur skönt som helst.

Matcherna
var asroliga fast jag hade ont och hosta/ont i halsen/snuva..

Jag och Lovisa var bussguider på vägen hem.

"Hej allihopa och välkomna till DEN GUIDADE BUSSRESAN. Om ni snart tittar ut på vänster sida kommer ni att få se sveriges största osthyvel, NEJ vi menar VÄRLDENS strösta osthyvel. VI tackar för oss och hoppas att ni får en forsatt trevlig resa, och njuter av utsikten. HEJDÅ "

Nästa år, då jävlar ska vi ta hem den här cupen. Men hallå. Vi är ju ändå näst bäst i norrland!


We are all the winners. Not. Men nästan.

kram linnea

en häxa från ?

hei
jag vill börja med att tacka alla för hjälpen gällande klänningen. Och mest troligtvis så kommer jag ha den på skolavslutningen. Känns riktigt skönt att ha det klart iallafall.

Dagen på skolan var lugn

Matte - Jag och Nina kingade på röd kurs. Eller vi kom iallfall framåt..
NO - Pratade om skelett. Jag var den enda som hade hört att knäskål heter patella på latin.
Teknik - Vi konserverade fisk. Några rökte fisken, några saltade, några la in den, några gravade, jag och nina vakuumförpackade.
Fotboll - Jag var inte med, för jag är ju som sagt fortfarande förkyld. Så jag och Mathilda gick en promenad...

Efter skolan väntade jag på Matilda. Och jag fick baka bullar med henne på hennes elevensval. JJIPPIE. Dom blev ganska jättegoda. När vi hade stökat bort "allt" så gick vi och pratade med hampus. Sen satt jag och Matilda ute i solen på en bänk tills min buss gick hem. Hemma har jag inte gjort nåt. Eller packat. Lite.

Nu har jag tänkt gå och sova. eller se på tv på mitt rum. Men det = sova. För jag somnar alltid.

Fast innan så måste jag ju bara påminna om att nu i helgen så kommer vi inte att skriva, men på söndagkväll får ni veta hur det gick!

Akta så ni inte får mardrömmar.

JAG & STORASYSTER FÖR NÅÅÅÅÅGRA ÅR SEDAN.

kram linnea ♥

sol

nu har jag taigt mig en paus från allt städande och packande. Nu idag när jag kom hem från skolan så skulle jag städa båda toerna, hihih då fr jag en stämpel. Sen ska jag ju till norrland top 12 imorgon. Asså det är ju typ det roligaste som finns, vi var där förra året också, men då kom vi två, så i år satsar vi på att vinna. jag tycker det är jätte jobbigt att packa, men nu är jag snart klar, jag ska bara packa fotbollsskorna. Jag gör allt nu för jag ska till max ikväll. :) <3



kanske inte så fin, men vi förloade på straffar :(
jag vill dit

vi kommer nog inte skriva på hela helgen...

♥lovisa

hjälp

Om ni inte orkar läsa det här inlägget kan ni kolla på bilden och sedan läsa det me tjock text som står längst ner. Tack.

det är den här klänningen jag har tänkt ha på skolavslutningen. Men nu vet jag inte, är den för kort? Jag vägrar ha tights under, för det förstör hela sommarkänslan. Men klänningen är jag ju som förtjust i...

VAD TYCKER NI?

för kort?

Dagen idag gick ändå ganska snabbt.. Vi fick tillbaka våra engelskaprov.

Idag blir det en tidigkväll för mig. Eftersom jag SKA bli frisk till lördag. Då vi har cup.

Är det någon som har nåt bra förkylningstips, som faktiskt funkar?

Det här är de jag har hört idag:
- Dricka te
- Äta pressade apelsiner
- Vila
- Ha varmt runt halsen
- Äta bafucin

Allt det där har jag gjort idag. Eller okej, inte haft varmt runt halsen men...

SÅ sammanfattningsvis: är klänningen för kort? Och har ni några förkylningstips?

Linnea


hej

hihihih nu är jag på skolan, i datasalen, och jag har ingenting att göra.....
 men vi skriver om ett land. :) :) :) :) :)



det här känner jag för idag :D

maja är coooolll <3

♥lovisa

trudelutt

song by me and nina. (melody: jag har en cykel)  

I love the summer, I love the warming sun
I love the flowers, I like the smell of them 
I like to bath in sea, climbing in a tree
sum-mer sum-mer sum-mer sum-mer


and I also love a carwindow with trees on the sky.


en blick säger mer än 1000 ord

snabbt inlägg

jag ser på tv. Greys anatomy.
Kanske skriver mer sen.
Ville bara lägga upp den här bilden, eftersom matilda hade en orolig blick.
Men då visste jag inte varför...

men nu vet jag.

HEJDÅ! nu börjar det om.
Linnea

oseriöst


tycker vi kör på den här looken idag?


nej, den var från dagen då jag och matilda solade på hennes balkong. Matildas arm ser ni till höger på bilden. Hon fifflar med radion. 

I am a fjortissss<<3<3<3<3<3<3<3<3<3
/linnea

give me summer

Nu vill jag att sommaren ska komma, tänk de varma sommarnätterna, eller dom är ju inte så varma, men mysiga. Just nu så hör jag låten i will always love you, och jag vill se filmen bodyguard, jag har aldrig sett den är den bra? nån som har sett den? Tänk, det är bara kvar typ 34 skoldagar kvar, jag kan knappt heja mig till att längta så mycket. Men sen är det ju skolavslutningsklänningen, jag syr den själv, men jag blir lite orolig att jag inte ska hinna sy klart den, och om den inte ser bra ut, då vet jag inte vad jag ska ta mig till. Så jag hoppas den blir bra.

När vi hade fotbboll med skolan idag, det är jättekul, asså det har inte varit så här kul på länge, allt känns jätte pepp, som det inte har gjort på hela vintern, och allt är bara kul, förutom att det var ganska pinsamt, idag efter skolan när jag åkte buss, jag höll seriöst på somna, jag kännde hur tunga ögonlocken var, det var jätte jobbigt, och jag åkte själv, så jag hade ingen att prata med heller. Men nu ska jag nog gå och göra bort lite läxa, för jag vet inte när jag ska ha tid med allting, och jag skojar inte, det är hur mycket som helst just nu :( :( :( 



vännen linus <3<3<3<3<3<3<3<3 jag saknar han


♥lovisa

det är otroligt hur en person kan förändras

både i personligheten och på utseendet.

I det här fallet tänkte jag på personligheten.

Den här personen, "Eva" var förra året hur rolig, glad och sprallig som helst.
Nu känns det som allt det är borta. Istället hälsar hon aldrig och det känns som man inte duger åt henne.
Det var nog av en speciell händelse som Eva blev såhär. Och hon började tänka jättemycket på hur hon såg ut.
Det känns jättetråkigt att man inte kommer kunna få hitta på något galet och roligt med henne igen. Eftersom hon ser en som en underklassare. Men det hon har blivit är värre. Eva har förlorat vänner, enbart av det här. Önskar vi kunde få tillbaka gamla Eva...

Idag efter skolan gick jag på stan med nina. Eftersom vi slutade klockan 20 över två. Vi gick till Waynes och fikade. Sedan kollade vi skolavslutningskläder. Väldigt tidigt för det, men vi fick insperation av var sitt par skor, som vi är förälskade i. Och vi tänkte att det är bättre att kolla tidigt så man slipper få den där paniken veckan före. Jag hittade faktiskt en klänning också. Och jag fick världens pepp till skolavslutningen. 

Så om jag hittar mitt bankkort som är på vift, så tänker jag köpa hem kläderna imorgon så mamma får säga vad hon tycker.


Dagens + är ett sms jag fick från en person som betyder väldigt mycket för mig, eftersom jag kan berätta allt för den personen. " Hej du världensbästa linnea :) "  .
Sådant blir man glad av.

Så en än gång så avslutar jag med en random bild.  

kram Linnea


bättre sent än aldrig...

...right?

här kommer bilder från lycksele:

hihi, det här fanns i mitt påskägg, tack mamma!


en säl från djurparken


det är sant! jag rörde älgen.


och efter det blev jag en älg.


en räv.

äh, det var inte så märkvärdiga bilder. Men lite djur iallfall.

Nu ska jag sociala mig med min familj.
sociala? ÄH ni fattar...

♥linnea

hihihi linnea söt

Nu idag ska jag skriva, men jag har vrit så upptagen. Nu är det ju så här vi skulle ha inne ett teknik arbete idag på skolan, men det hade försvnnit så jag var tvungen att börja om, då blev jag typ ledsen, för det var jätte länge sen vi gjorde det där, så jag kom knappt ihåg vad det var, men jag hoppas att det nu blir bra.

imorse så vaknade jag kanske kvart över 7 av att johanna var uppe, då kollade jag på klockan, jag tänkte, åh så skönt nu kan jag ju somna om och sova jätte länge, Men sen ringde väckaren kanske en kvart efter det, då kom jag ju på att vi hade skola idag, det var ju som jättejobbigt, inte kul , det har gått jätte långsamt och jag vill bara hem och ta det lugnt som jag gjort på lovet, när nu är det skola himla länge, eller i typ i 34 dagar eller nått sånt.



Efter cupen sm vi hade i helgen så har jag ont i hela kroppen jag känner mig som en säck potatis, eller flera, mina ben, det känns som dom väger 3 ton, och jag har så mycket träningsverk, hahahh et får man väl när man är otränad :] så jag antar väl att jag är det. Sen har jag 2 blå tår, det gör jätte ont, så jag var inte med på träningen idag. Men jag ska nog vara med på onsdag. För jag måste bli peppad till umeå.

Sen ska jag kanske kolla om jag har astma, för nu i helgen kunde jag inte andas, det var jätte hemskt, jag såg svart och stjänor också, och då fick jag låna lite atsma medicin och då känndes det bättre, men det är typ bara nått jag har hittat på. eller inte, men om jag skulle kolla det så får jag svar.

♥lovisa

fotboll och fisk

åhh jag har suttit hela dagen sen jag kom hem och väntat på att lovisa ska skriva.
Men icket.
Istället blir det jag som får skriva.

Idag var det ju som sagt match om tredje-fjärde platsen i luleå.
 vi kämpade på bra. Iallfall i slutet. Och jag tycker vi förtjänade att vinna.
men även där så säger jag icket.
vi förlorade på straffar.

Men för vårat lags del blev det inte en sån sur förlust.. eftersom vi ska till umea nästa helg och spela en viktigare cup. Nämligen vilket 94-lag som är bäst i norrland. Det är 6 tjejlag som ska spela mot varandra, och 6 killag. 

Så dit åker vi buss på lördag. Både mitt lag, men även 94 killarna i morön. I samma buss.

Den här bilden ritade matilda på paint. Och jag hade ingen annan bild att lägga in :]
så here is an ocean by MATILDA
 
nänu, ska jag sova gott. Hoppas ni gör det också. Kram. 


  

fotboll

I helgen har vi inte varit så bra på att skriva, men det beror på att vi har varit på cup i Luleå. Vi har åkt upp oc ner varenda dag, etersom vårat lag inte bodde där, av någon anledning. Så 52 mil i bil på 48 timmar. Och imorgon ska vi dit igen. Inte så peppande när det är 3-4 platsen vi gör upp om.... Men det är en ganska konstig cup, med bara en grupp. Och domarna SÖG!!!!!
Men alltså det är bara att ta det som det kommer.
nästa helg spelar vi norrland top 12 i umeå. Så det är att tagga till det istället och se det här som uppvärmning. Visst tjejer?



umeå fotbollsfestival. vinnare.

Nu ska jag sova. godnatt♥
/ Linnea

hej

idag har jag varit på stan igen, men nu var det med mamma, johanna och pappa, jag köpte nya fotbollsskor, copa mandri nått,eller vad de nu heter, sen lite mer, men nu ska jag gå och prova det. Jag har också cup i luleå idag, men jag följde inte med, för jag ska inte spela idag, men imorgon, så det är bara att peppa.




skriver mer sen, har inte tid just nu

 ♥lovisa

ge mig vintern tillbaka


jag älskar vintern. snön. kylan. blött i skorna. ♥

om ni inte förstod ironin, så skämtade jag. Jag vill ha sommar nu!!!!!!

gulliga♥

kram linnea

dagen

imorse så vaknade jag tidigt, lovisa hade sagt till mig att hon skulle ringa mig kl halv nio, men inte gjorde hon det. Jag hade kämpat mig upp för att ho skulle ringa, sen då låg hon och sov........ Det var ju schyst lovisa, hihihihi hela dan har hon fått igen för det. Vi åkte in på stan, tog bussen 10.15 och gick på stan ända till kl 3, det var lite jobbigt, nu är jag typ helt slut i benen. Svag? hahaha. Jag köpte 3 nya saker, från hm. Två tröjor och sen en som sommarjacka, men jag vet inte om jag ska ha kvar den ena tröjan, för mamma frågade om jag inte ville ha en typ adidasjacka istället, och det vill jag ju. :] Sedan gick jag till dagiset sländan, jag skulle fylla i en lapp, eftersom jag ska ha min APL där. sen åt jag uppstekt pannkaka och nu sitter jag här. Det var ju som min dag.



vännerna <3

  



♥lovisa

min dag i punktformat

dagen idag sammanfattad i 44 punkter:

1
. vaknar
2. sitter vid datorn
3. äter plättar
4. går till matilda
5. äter ananaspaj
6. går hem till mamma
7. försöker stämma matildas gitarr
8. ger upp efter en lång stund, när det är helt fel toner på strängarna
9. byter om till bikini
10. går hem till matilda
11. sätter oss på balkongen
12. solar
13. matilda tappar mobilen i en springa på balkongen, och oturligt nog är det ett plastlager just under, så mobilen är fast
14. matilda hämtar kniv, häck-sax, skruvmejsel, sticker hål i den hårsa plasten
15. får ut mobilen
16. tejpar igen hålet

17. solar
18. lyssnar på radion
19. skriver mejl till rix fm, för att önska en låt
20. får dissen av rix fm
21. går in från balkongen
22. ligger på en spikmatta
23. lovisa ringer och säger att vi bara får skjuts till träningen om fem minuter
24. springer hem och packar
25. springer ner till busshållplatsen
26. plockas upp av lovisas mamma, lovisa och lovisa

27
. hoppar ur bilen på vägen
28. går sista biten till omklädningsrummen på norrvalla
29. skyndar och byter om
30. lovisa her citron i håret
31. tränar
32. kommer hem
33. duschar
34. går till klippan med matilda
35. är med i "vem vill bli godismiljonär"
36. vinner en godis
37. spelar rock band med matilda. Jag trummor, hon gitarr
38. får fem stjärnor på låtarna
39. går hem till matilda
40. ser greys anatomy
41. äter fil med hemmagjord müsli och mackor med philadelfia ost
42. skrattar överdrivet mycket
43. går hem
44. sätter mig vid datorn


sådär. Kände bara för att göra någonting annorlunda.

nu har jag inte så mycket mer att skriva... eller jo.
Jag blir sur. För att klippan ska till piteå och bada på fredag, och jag ahde skrivit upp mig. Sen kom jag på att jag hade cup nu i helgen, så då strök jag mig från listan igen. Och nu får jag veta att jag inte ska spela på fredag, och då ska jag inte heller med upp till luleå. Så då hade jag kunnat följa till piteå. Men istället får jag sitta hemma. Eller får se vad jag gör.


hjärta som jag fick av milla på alla hjärtans dag



kram linnea


I feel so strong

♥Nu sitter jag hos Lovisa med hennes pappas jobbardator, hihi. Men Lovisa är och äter, så jag passar på att skriva ett inlägg. Lovisa äter pizza idag, det verkar jättegott, men jag har ätit en ännu godare sak, stekt kyckling och äggnudlar, det är supergott. Alla borde smaka det. Och det är nyttigare än pizza. Det är ju bättre, för jag och lovisa har ju tänkt att få magmuskler till sommaren, fast det går inte så bra.... Men vi har ändå varit duktiga tycker jag, för vi gnager och kämpar.



 

okej nu kände jag att jag kopierade från lovisas blogg, men jag tyckte linnea och lovisa var så fina på dom,
men jag vill helst klippa bort mig, hahahahh den var ju som FIN <3

Men nu kommer Lovisa, kolla på hennes blogg, för annars tar hon bort den :( och det vill vi ju inte


♥lovisa

vi förtjänar det

jag är inte förvånad över att det är jag och Matilda som tar cykeln till ica för att köpa ananas och cream fraishe. Bara för att baka ananaspaj. Och självklart så ska det börja regna och bli piss-väder också.

När vi hade betalat sakerna på ica gick vi till förbutiken för att se om det fanns nåt gott att äta före cykelturen hem. Och vi bestämde för att lägga ut en tia på någon slags choklad-pudding. Den åt vi upp på en bänk utanför ica. Faktiskt god.
Efter puddingen blev vi törstiga och sprang in igen på ica och köpte en pucko.

En rolig grej med puckon var att just när jag skulle dricka så sa matilda någonting  som gjorde att jag började asflabba och puckon flög ut ur min mun och upp över hela mitt ansikte. Och snabb som matilda är så plockade hon fram kameran och tog en bild. Ser ut som jag har mustasch... Men den bilden kanske läggs ut imorgon, när matilda har laddat in bilderna på datorn .


När vi kom hem bakade vi pajen. Den blev jättegod!!! Precis i ögonblicket då pajen var klar, började desperate housewifes. dubbelavsnitt!! woho, riktigt bra.



Vi älskar mat.

Nu ska jag se på tv eller nåt. Kanske sova. Skönt med påsklov.
/linnea

post/påsk?

Matilda äter, och jag snor hennes dator.

Idag efter min träning duschade jag sen for jag på stan, med pappa och matilda. För vi skulle lämna in min fotbollssko till Inter Sport, eftersom en sko redan har gått sönder. Är lite svårt att förklara hur, men den är iallfall trasig. Så expediten sa att han skulle ta den till skomakarn så skulle jag komma tillbaka imorgon.

I bilen blev Matilda jättekonstig... "HETER DET POST ELLER PÅSK?!"  Och då menade hon påsken... Bra att inte veta det.

Efter stan gick jag och matilda ut och sparka fotboll mellan garagen, och vi hittade på en sång som vi skrek över hela bergsbyn. Det var pappa som hade skickat ut oss eftersom vi bara låg på mitt golv och gapskrattade hela tiiin...

När jag åt drack Matilda vatten sen gick vi hit till Matilda och platta mitt hår. För sen ska vi ut och ta kort ;) som vi gjorde förra sommar/hösten...





hejdå, nu har matilda äte klarrrrt
/linnea♥



sura och skratta

nu har jag just kommit hem från lovisa, vi spelade rebubbled idag med, hihi , och det går så vilt till. Asså vi blir typ svettiga när vi sitter och knappar i timmar. Men det är kul och det är det som  räknas. Har inte tid att skriva nu, ska äta.





okej, om man inte kallar detta damp ? :] <3 och varför är vi nöjda med medaljerna ? hihihi

♥lovisa

påsklovsbus

godmorgon!

imorse när jag vaknade fick jag ett sms av matilda där det stod att jag skulle kolla i min brevlåda... ehm, jaha. Så jag klädde på mig och gick ut. I brevlådan låg det en ihoprullad tejpad lapp där det stod "Hej Linnea / anonym." Jag gick in med lappen och satte mig på min säng för att öppna den. och gissa vad som fanns där i ? Svar: En rosa klubba. Så den ligger kvar på min säng, och jag ska äta den när jag känner mig riktigt sugen.

Igårkväll var jag som du kanske har läst i förra inlägget, med lovisa & lovisa - och vi tog kort och såg på film.
Det var mysigt, för vi poppade popcorn och åt nachos med dipp. Och drack svag jordgubbssaft. hihi.

För en liten stund sedan bakade jag med Lova och Milla. Det blev chokladbollar. Det tar lite längre tid än vanligt att baka med två tjivandes småsyskon. Men nu ska jag smaka resultatet............... usch, det smaka kanel! Skojja, dom var jättegoda. Känns som en bra uppladdning inför träning.

Nu kom katten och hoppade upp i mitt knä, tror han blev sugen på chokladbollar, otur för han.

Sen så avslutar jag detta inlägg med en bild på lilla elsa som påskkärring

lilla tjockis♥

Ska se om jag hittar nån fler bild på lillan som har blivt över tre månader nu.

jo minnsann, nog gjorde jag det alltid.

linnea♥

det känns som sommar

Nu är det jättehärligt, solen bara skiner och det ser varmt ut. Jag ska till Lovisa snart när hon har duschat, då ska vi sola lite. Det känns inte som det märks nått, men jag hoppas det gör det, så man slipper vara vinterblek, och solat på ett riktigt sätt.

Nu sitter jag och lyssnar på musik på en jättebra hemsida som filippa har visat mig, det finns typ alla bra låtar där. Sen äter jag frukost också, en aikmacka och oboy :] mackan var lite torr, men det var ändå gott att stoppa nått i magen.

okej, det var så här i morse, och datorn dampade, men jag vill ändå he upp det här inlägget, fast det inte passar med tiden. Ikväll så har jag varit med lovisa och linnea. Och vi har justsett en film, tretton hette den, den var lite konstig, men det var ändå kul, eftersom jag var med sötnosarna <3. Vi har också  varit ute och tagit några bilder , hihih, vad tror vi :] kan lägga in dom sen , men det är lovisa som har dom. Nu sitter jag vid datorn och jag hör pappa sitta och skratta, åt nått på tv, det låter ganska kul, så jag börjar typ också skratta.



hihihi <3 det är ju huvudsaken att vi är söta......

♥lovisa


äntligen "hemma"

mormor och morfars dator är seeeg så jag får damp

Men jag är iallafall inte kvar i lycksele längre. Sista dagen badade vi mest, sedan checkade vi ut och åkte hemåt. På vägen stannade vi till vid statoil och köpte korv och glass, sedan fortsatte vi i kurs mot klutmark. Jag somnade i bilen. När vi kom fram hit åt vi, kött och potatis, jääättegott. Och en bonus var ju glassen till efterrätt.

Kan ju säga så mycket som att min påskhelg mest har bestått av att äta. Mat, mat, mat, godis, frukost, mat, glass, mat, godis....

Nu ska vi fara härifrån mormor och morfar, och hem till Bergsbyn♥. Till min egna säng!!!!


mina (sannas) fina rosa stövlar.

kraaaaaaaaaaaaaam linnea

lyxmat

hejhej, nu sitter jag i IT-rummet igen. Jag pratar med Matilda i telefonen.

Nyss har vi ätit middag i restaurangen på hotellet. Måste säga att det ät det godaste jag ätit på vääldigt länge. Men det var kanske inte en vardagsmiddag, eller vad säger ni, en plankstek för 270 kronor? Men det var lätt värt pengarna ( även om det inte var jag som betalade ) Efter maten fick jag även efterrätt, som bestod av 2 kulor glass, grädde, 2 halvor jordgubbar, 2 stjärnfrukt-stjärnor, och en liten skål med kolasås. Typ VÄRLDENS godaste, den smakade ungefär som knäck.

Idag var vi även på djurparken, WHIIEE. Eller det var inte så speciellt, men jag petade på en älg!! vilket framsteg, dom är verkligen stooora.
När min syrra skulle ta kort på mig med en älg i bakgrunden så vände jag mig just om och skulle se på älgen, som hade vänt sig så hans huvud var ca 10 cm från mitt, så med ett tjut och ett språng så var jag därifrån. Sedan sparkade älgen med sin klöv på gallret, så vi är inte bästa vänner, jag och älgen...

Självklart var det många bilder som togs, och jag lovar att lägga ut dom, men än så länge får ni njuta av
google bilder, från lycksele djurpark.

vargarna var helt vilda, och uppjagade, man såg dom från långt håll, när dom sprang runt i en flock i sin bur.

lodjuren fick jag tyvärr ingen bild på, eftersom de var så långt borta, så därför passar jag på med en google-bild istället.

älgarna som vi såg idag, hade förmodligen tappat sina horn, eller så var alla tjejer...

nu ska jag verkligen vara social med amtilda, istället för att skriva här... Hon väntar i telefonen... kram linnea♥

rubrik

rubriker är inte det bästa jag vet :/


Nu kom jag just hem frn farmor, det var lite tråkigt, men ändå skönt på nått sätt. Ikväll ska jag vara med Lovisa och olivia, och sen ska jag smsa maxi och jag hoppas de tar emot sms. Sen vet jag inte. Innan jag åkte till farmor så sovde jag hos filippa i två dagar, det var jätteul , men nu är hon i fjällen och sen är linnea i lycksele, inte kul alls :( men nu ska jag ju hitta på annat, och det är ju roligt.

åh, allt dampa, jag får lägga in bilderna sen....


♥lovisa


im the queen of lycksele

MEN SER MAN PÅ :O
jag hittade ett litet rum på hotellet, så kallat IT-rum, så nu kan jag skriva lite då och då.

Vägen hit gick ganska snabbt, inga älgar eller renar, PUH. När vi kom fram i lycksele körde vi till en backe där vi åkte madrass och stekte kebabkött och åt med grönsaker och såååås.

Väl framme på hotellet fick vi nyckeln till rum 141. En minisvit. Med två sängar, två soffor, ett skrivbord, en toa med bastu, osv.

Igår på kvällen åt vi tacobuffé i Lappkåtan. Gott! Sedan gjorde vi inte så mycket.

Idag har vi varit på "stan" och ätit på frasses, en hel del bad har också hunnits med. Och närmast ska vi äta på Lappkåtan igen, men idag var det någon annan buffé.

Hmm, ska inte skriva så mycket mer, eftersom det verkar vara folk som väntar... Eller en kille sticker fram huvet lite då och då...


fin exempelbild (A)

KRAM! linnea♥

brb

hejhej, och hejdå...
snart far vi till lycksele och blir borta över helgen, och om jag känner Lovisa rätt så kommer inte hon orka skriva nåt inlägg, så ni får helt enkelt vänta ;) 

Sen har vi ju min älg-fobi, känns som om det kommer att vara mycket älgar och renar på vägen dit... men hahahaha, det får jag väl tåla, så länge vi inte kör på nån så kan dom ju inte göra något.
erkänn att den är lite småhemsk?

Igår var jag först och åt på stämmingsgården, sen fick jag och Sanna skjuts till sjungande för att vara med våra norska kusiner! Vi såg en jättebra film, som jag inte minns namnet på.

Nu ropar mamma att jag måste äta, så bäst att göra så då, kramar och GLAD PÅSK
♥linnea

myskväll

ikväll var jag med Lovisa. Det var länge sedan sist. Först gick vi till klippan för vi skulle ha tjejsnack med Maria. Men då var det bara jag och lovisa som kom, så vi kollade på sf.se ifall det fanns någon bra biofilm som våran tjejsnacksgrupp kan se. Och nog fanns det det. En shoppaholics bekännelser, en riktig tjejfilm. 

efter en knapp timme på klippan for vi hem till lovisa och bakade kladdkaka. Den blev ganska kladdig med en hårdare yta, precis som vi ville ha den. 

Under tiden kakan var i ugnen bäddade jag och lovisa till det nere i hennes källare, eftersom vi bestämde att vi skulle se på Titanic. 

Det gjorde vi också. Och grät. Den är så bra!
 

Såhär mysigt hade vi det: 

 

godnatt alla ♥
/linnea

okej?

jag fattar inte att man bara kan börja gråta om man sett typ i 20 min i en film i slutet, men det finns ju förklaringar, men jag vill inte dela med mig av dem..... jag blir bara ännu lednare när jag ser filmen , den är ju så bra att jag typ dör. och så hemsk på alla sina sätt, fan nu kommer det...

/Lo

FOREVER

NU ÄR DET PÅSKLOV, är det sånt som behövs för man ska bli glad, och det är det jag är nu, allstå glad, och det kommen jag  vara som föralltid, som forever, hihih där passade ju rubriken in ju.  Jag mår prima <3<3

asså det är så skönt nu, men jag vet inte vad jag ska göra, jag och Linnea ska hitta på nått, och vi vill ragga upp nån som vill vara med oss ikväll, första dagen på påsken, den kvällen vill vi inte bara sitta hemma och tråka. Så ni som läser kan ju slå en pling, eftersom alla vill vara med oss så kommer nog mobilen ringa typ hel tiden.

nu är min ipod laddad, och det har den inte varit på länge, jag har typ redan gjort upp batteriet igen,  jag blir så lat när det tar slut, först så måste jag hämta sladden som laddar och sedan ha på datorn typ i 3 timmar. Men men , jag gillar den så mycket, så jag måste som ta mig tid att göra det.

I helgen ska jag till  farmor och christer, och vara där från lördag morgon till söndag kväll, sedan vet jag inte vad jag ska göra på resten av lovet. Men jag vill vara med alla i skell. SÅ ALLA FÅR RINGAMIG och vara med mig nu!!




FINA SOM VI ÄR, SÅ GILLAR VI ATT VARA LIKA



OHHHHH :O :O :O :O :O WIEE ;)


LOVISA

07.31

En hel dag passerade utan att varken jag eller lovisa skrev på bloggen. Det är typ ovanligt 
För min del så var datorn upptagen hela kvällen av min syrra som skulle göra ett repotage.
Och sedan så pluggade jag med matilda till engelskaprovet som vi ska ha idag.

I helgen ska jag fara till lycksele tillsammans med mamma, P-A, sanna, mins kusiner; irma och vanna, och deras föräldrar (min moster) kattis och tauve.
Men då var det ju lite otur att backen hade stängt, och det billiga badet, så då blir det att gå på djurparken och bada på hotellet i 3-4 dagar. Tror att jag kommer vara rätt så uttråkad, och då kan jag hitta på alla möjliga saker, så se upp!
 
Och ni som har mitt nummer, får gärna smsa, så jag har nåt attt göra på bilresan.

Nej, nu ska jag gå och sätta på mig kläder och borsta tänderna.
 snälla. Kan någon göra det modernt med overaller? Det finns så många fördelar; det är bekvämt, lätt att sätta på sig, ingen snö tränger in till magen och det är varmt. Hahahaha(A)

en liten koja

Idag kände jag och nina oss för att vara lite händiga, så vi byggde en egen liten jobbarhörna i ett av skåpen i klassrummet. Så det är där ni hittar oss på mattelektionerna.
Det som gjordes var att sätta fast några tygslamsor som vi hittade, sen flyttade vi bänkarna och fixade skåpen, inte så mycket mer... så vet inte varför jag ska kalla oss händiga.
 



hihi, det är faktiskt mysigt där inne. (A)

Efter skolan hade vi träning.
Den gick varken bra eller dåligt.
När jag hade varit hemma ett tag for jag matilda och moa till loftet.
Det var drygt, men ändå kul ibland.

Nu känner jag inte för att skriva mer. Men ha det bra, Kram.
♥linnea

helloagain

jag kan ju som medge att jag inte skrivit på länge, men det har varit mycket annat, och jag har inte haft tid att sitta vid datorn, men nu kanske det blir en ändring.

Idag var jag inte på skolan , jag var på sjukhuset och gick en kurs om tobaksfri duo, det var lite , eller ganska långtråkigt, men hjärnarn var ju inte tvungen att arbeta så hårt. Jag var där med Lovisa och Matilda, sen var det några andra skolor där också. Men det var ändå skönt.

Nu har jag kommit hem och jag är jättetrött. Sen är jag jätteförkyld också, asså det är allt man kan vara, jag har typ bihåleinflammation, ont i öronen, ont i halsen, helt tät i näsan och i halsen jag kan typ knappt andas, det ända som skulle saknas är feber, eller det har jag inte provat än, och ikväll är det zon, så jag kommer typ inte kunna vara med :( :( :(

men jag lägger inte bild sen , för det tog så lång tid, och nu ska jag äta middag.

♥lovisa

5/4

känns oerhört skönt nu. Med vinst mot sandåkern.
Efter matchen hade vi konfa.
Då gick vi någon slags påskvandring som utspelade sig år 33, när jesus korsfästes och återuppstod.
Det var roligare än att bara sitta stilla i en timme.

Nu ska jag strax på klippan med matilda.

Känns som om det blev korta inlägg idag, men so, har inget att skriva om.


ja, vad säger man. Denna ego-blogg.

okej, det där kändes för "ego-igt" så MÅSTE lägga upp en till

sådär ja, en bild på mina systrar, som vanligt...
men ja, dom är ju söta så. :)

kram linnea♥

vinst

har just kommit hem men hinner bara skriva ett kort inlägg, eftersom jag ska befinna mig i bergsbykyrkan om en  halvtimme, och jag har inte duschat.
Men rubruken säger väl allt. Vinst mot sandåkern med 3-2. Och Lovisa gjorde ett mål!!!! Grattis!!!
Men hejdå, duschen kallar.
♥linnea

läckert.

tittut




nu känns det som om bilder invarderar den här bloggen. Men det är så det blir ibland.
Imorse for jag till cia maxi med mamma och handlade, i några timmar typ... haha, okej kanske lite överdrivet, men det brukar ta lång tid när vi två är och handlar. Efter många onyttigheter i vagnen så betalde vi och for hem. Väl hemma satt jag vid datorn och såg tv, vad jag kan minnas. En del kort togs även då, kom jag på nu... Men inget vart bra, av de 107 bilderna vi tog... Men det kanske kommer upp en sådan bild på bloggen nån gång, vem vet.

Efter att vi hade lagt in bilderna på datorn märkte vi att mamma och P-A hade farit, och vi skulle egentligen med, men vi hade inte hört när dom ropade, eftersom vi var ute, så då for dom utan oss. Men bara ner till pizzan. För där skulle dom köpa pizza som vi skulle ta med till mormor och morfar, sedan hämtade dom upp oss, och så var vi iväg.

I bilen hade jag en av mina damp-stunder, som oftast kommer när vi faktiskt åker till mormor och morfar, men det är oftast då jag och sanna inte är ovänner, och då kan det bli lite jobbigt för dom som är runt om oss.

När vi hade svängt upp till vägen som leder till klutmarksbacken, men även till min mormor och morfar så satt jag och tänkte på renar och älgar, och om min fobi för dom. Och där, mitt på vägen stod det en ren. Så då skrek jag " AAH EN REEN" sen vart jag helt galen, för då retades P-A och vevade upp rutan och nästan stannade bredvid renen, så då kröp jag ihop som en liten köttbulle i baksätet. När vi hade kört dom sista 150 meterna till mormor och morfars hus så klev vi ut ur bilen sen gick vi in och åt pizza.

Mätta och belåtna så gick jag och sanna upp på övervåningen och tog kort (samma kort som jag har visat på bloggen i två inlägg). Då skrek mormor att jag skulle kolla ut genom fönstret, men jag såg inget. Men det gjorde sanna. Det var en ren som kom traskandes efter vägen, och sedan kom 5 till.  Så då blev jag lite ängslig så korten blev inte så fina just då. haha. 

Efter kanske 5 minuter gick jag ner till köket och till deras inglasade uterum för att se på renarna lite bättre. Sen så såg jag att dom fick ett ryck och började springa mot huset. Så då skrek jag typ till, fast dom kom aldrig närmare än kanske 50-70 meter eller nåt sånt. Är lite dålig på att beräkna avstånd känner jag. 

Resten av dagen gjorde vi inte så mycket, fikade och så. Sen så blev det lite drygt. Men det är sånt man får räkna med ibland. På vägen hem i bilen varjag lite uppskruvad och trodde att ett biltak var en ren... Lite pinsamt. 

a, det är vad jag har gjort idag, inte så mycket om jag ska sammanfatta.  

Ska se om jag hittar nån acceptabel bild från tidigare idag...

jaja, micket micket fint.

♥linnea

bilder

nu är jag hos mormor.
jag lägger upp några bilder på mig och min syster.
att ta kort, är nog de ända som finns att göra när de vuxna sitter och pratar nere i köket.
så därför blir det en hel del bilder, men lägger bara upp 4.





på den sista bilden såg jag renar genom fönstret.
Och det här var min reaktion.
O vad fint. "hjiiiilp"


♥linnea


ris & ros

Har ni aldrig kännt att man vill vara ifred någon gång, men istället kommer alla och stör heeeela tiden?
och då tycker dom att man låter otrevlig, och är sur.
Då önskar man att dom kunde fatta att man inte vill prata om massa och att man faktiskt bara vill vara ifred.
För jag vill inte verka otrevlig eller sur, men jag får ju damp när en del bara kommer in och stör 24/7

Idag ska jag bara vara hemma/med familjen, tror jag. Vilket kan vara skönt ibland, men inte när alla tycker jag är sur och klagar på mig hela tiden.

Igår var jag på disco, det var över 250 pers där, och det var ganska kul! :)
Jag sken upp med min tröja, som verkligen lyser, speciellt ute i den vita snön.


Imorgon har vi match mot sandåkern. AAAH GUD VAD KUL. Dom är som våra rivaler och det är dom vi möter i alla finaler all the time. Och jag har nya fotbollsskor, så nu är jag väldigt peppad!! wihoooo, vi kör över dom??? :D
kan lägga upp en bild på skorna, inte några specilla, men det är roligare men fler bildern, visst? 

nej nu ska jag inte skriva mer. Utan ta vara på den lediga dagen. Kramar från Linnea.
 


så det så

Anonym om feg: Nehe men allvarligt hur mogna är ni?

svar: Vi är nog inte så mogna. Vi gör det som känns kul för tillfället, vi är så kallade impulsiva. Och om det stör dig, så okej. Men det är inte mitt problem. Jag bryr mig inte sååå mycket om vad andra tycker om mig. Jag har mina kompisar som tycker om mig för den jag är, jag behöver inte din åsikt, om du ändå ska vara anonym.



ursäkta för att jag knappt skrev igår, men jag var ju med matilda, och vi såg på tv. I princip hela kvällen. Klockan 10 kom jag hem, då tror jag att jag gick till mitt rum och såg tv, tills jag somnade. En riktig slapparkväll.

Idag efter jag hade slutat gick jag till matilda som slutade om ganska länge, men jag skulle med hon på stan, så jag var med på hennes två sista lektioner.
Efter sista lektionen så cyklade vi in till stan med matildas cykel. Där köpte jag en tröja och ett par svarta jeans-tights.

Nu ska jag lägga in en bild, sen ska jag dusha. CIAO
 

update. Det tar 100 år att ladda upp en bild, så jag hoppar över det nu. Men lovar att lägga in sedan.

/Linnea

feg

anonym: norrhammardisco 4-7 , seriöst ska ni dit...

svar: är vi seriösa?
njae, det vet jag väl inte

sluta kommentera anonymt. Våga stå för det du säger.
TACK.

kort inlägg

Matilda och jag letade efter nåt roligt att ha på oss imorgon, på nh-discot som vi kanske ska på.
Då kom Matildas pappa ner, och började hjälpa oss och letade i ett skåp.

- jag vet vad ni kan ha...(letar) en.... PANNLAMPA!

ehm, jaha...

Men nu ska jag och matilda än en gång äta B&J och se på tv. längtar!
öjjjjj, kommentera mer :D




kram från linneas mobilkamera

kusiner från "fjärran"

attans.
Jag har varit på fotbollsträning, som alla andra dagar. Men den här träningen var tråkig. Först hade vi en övning för anfallare jättelänge, så jag fick vara passiv back, vilket betyder att inte göra nånting. Efter den övningen så spelade vi. Det gick inte heller bra. Och nästan i slutet så smällde jag ihop med Hanna(h?). Så jag har en VÄLDANS ont i mitt knä. Kan inte böja på det. :(
åhhh, inte kul.

En sak jag har tänkt på att jag och lovisa klagar ganska mycket i våran blogg.
Och jag tycker det ofta blir så att man fokuserar på det dåliga, fast det finns så mycket bra.
Det är bara en uppmaning till mig själv, och alla andra, men sluta klaga så mycket och tänk på allt det roliga som finns.


En rolig sak som jag kan dela med mig av är att mina norska kusiner kommer till skellefteå och hälsar på snart!!! Whiii. Markus, Henrik & Lars-Magnus. Fast än dom bor i norge och vi här uppe, så träffas vi minst en gång per år. Varje sommar kommer dom till skellefteå och stannar i några veckor. Hos farmor. Men nu skulle dom visst komma upp till veckan också. :D


bild från tre år tillbaka, men här närmast är Lars-Magnus.

nu ska jag ta mig ner för trappen och sedan bär det av till klippan, Hade.
♥linnea


RSS 2.0