hemresa

Sista dagen här i Paris och det känns rätt skönt att få komma hem. Vi sitter nu på flygplatsen Charle de gaulle och väntar på att planet ska komma. Det är rätt länge kvar för vi var ute i god tid så vi skulle hinna gå och handla i tax-freen men nu när vi kom fram så upptäkte vi att det var stängt.. Då gick vi hit till SAS lounge. Det blir en lung och trevlig liten stund på slutet av denna semester. Vi har verkligen haft det bra och det har varit så fint väder med 25 grader i havet och kring 30 grader i luften. Varmast var det när vi hade 35 grader och det var lite för varmt, för då var vi inte vid havet utan på en hamburgerrestaurang och åt, svettigt. Vi sparade det bästa hotellet till sist. För vi lämnade rivieran igår och åkte bil till Paris och bodde på hotellet Radisson blue. Snäll pappa som vi har, hade han bokat en svit till oss barn och det var verkligen jättefint rum och stort. Det ända minuset var att hotellet inte hade ett gym, för då hade jag kunnat träna. (A) Det behöver jag verkligen..

När jag kommer hem ska jag lägga in massa bilder och skriva om allt jag har upplevt för det har jag verkligen gjort! Så mycket under en kort tid.

Jag saknar allt där hemma och jag hoppas jag inte missat allt för mycket kul, men sommarlovet är ju inte slut än.

/ lovisa

paris

Nu sitter jag pa hotellet. Jag har gatt ner till receptionen och satte mig vid datorn. Det var inte latt att skriva pa det har skrivbordet. Det ar sa varmt har. Nu gar min tid ut haha liten stund...

Glömde säga att jag har råkat ut på en infektion. Idag var jag tvungen att först gå till ett apotekför att köpa något som var bakteriedödande. Hon som jobbade där tyckte att jag skulle gå till en läkare. Vi gjorde då det. Det låg bara 3 våningar upp. Jag tyckte att det tig tid innan vi fick hjälp. Läkaren var rätt duktig på engelska så det var lätt att prata med henne. Jag fick penselin som jag ska äta nu i 6 dagar. Sedan fick jag utskrivet smärtstillande och något bakteriedödande spray. Denna infektion kommer från ett litet sår som jag hade fått när jag var i Boviken och jag hade säkert sparkat in i en sten eller nått. Men nu hoppas jag att det blir bättre och inte gör så ont.

Nu ska jag sova för jag ska upp imorgon, tidigt. För vi ska vidare från Paris. Vi ska till Andorra. Det är lika långt till Andorra från Paris som det är från Skellefteåtill Göteborg, ca 120 mil. Det är en bit, men det går bra.

Ska skriva ner allt som hänt senare. För vi har skrivit dagbok så vi kommer ihåg(A)

/ lovisa

arlanda

Nu sitter jag på Arlanda i loungen tillsammans med min familj. Vi har just ätit lite mackor, kyckling och chips. Det är alldeles tyst här inne och det är väldigt skönt. Vi väntar på att flyget som går om ungefär en timme. Det här känns så kul! Det har jag redan sagt, men men. Vi ska nog gå ner om ett litet tag och gå till gaten och förbereda för flygningen till Paris. När vi kommer fram ska vi till eiffeltornet.

/ lovisa

9 timmar 30 min kvar

Nu är det inte länge kvar innan vi åker till Paris. Jag kommer nog inte att hinna sitta mer vid datorn. Så det här blir sista gången på väldigt länge. Sedan lämnar jag mobilen och ipoden hemma. Istället har jag en bok med mig. Det känns så kul och imorgonkväll så är jag i Paris, i efiffeltornet. Sedan på tisdag ska vi till Disneyland och på onsdag ska vi på Louvren.

Efter det ska vi till Andorra och sova där. Sen till Barcelona. Jag har kollat vädret och det ska vara jättevarmt så jag har nästan bara packat ner svala kläder. Där hoppas jag på lite sol och bad inte bara åka runt på ställen.



HEJDÅ SKELLEFTEÅ HEJDÅ SVERIGE!!

/ lovisa


mycket Boviken








Jag var som sagt i Boviken igår. Det var kul och mysigt. Vi spelade fotboll, vollyboll och sedan gav jag och Lovisa Emmas presenter eftersom att hon hade fyllt år. Jag var också och träffade min vän från Stockholm, Lovisa. Deras familj skulle hem idag så det var lite tråkigt att jag inte hunnit vara med henne..

Senare på kvällen badade nästan alla utom jag, Lovisa, Emma och Julia. Vi var och åkte båt istället!

/ lovisa

boviken

Idag var jag i boviken, och vissa stunder var det verkligen kanonväder. Det är så varmt och skönt, utomlandsvärme. Dagen bjöd på sol, fotboll, lite doppa fötterna och tacotallrik. Jag hade med mig kamernan så bilder kommer. Det var hemskt mycket folk. Har nog aldrig sett så mycket folk i Boviken någon gång. Men det var kul, eftersom det var många man kände.






Nu ikväll ska jag till Boviken igen. Det verkar som att det är hur många som helst som ska dit ikväll så det blir nog jättetrevligt! Palle kommer om 15 min och hämtar upp mig sen skulle massa (vet inte riktigt vilka) sanlas på Kanalskolan för att vi skulle köra tillsammans dit. Det kommer bli jättekul!

/ lovisa

pluggigt

Jag och Lovisa var på biblioteket för att låna böker om Frankrike och Spanien. Det känndes lite konstigt att vara där om det är hade något med skolan att göra. Men nu måste jag ta och lära mig massa franskafraser, för jag står för pratet i Frankrike. Eftersom jag gick det nu under högstadiet. Men det känns lite spännande för alla fransmän pratar så snabbt. Men jag får göra så gott jag kan!



Jag längtar så mycket tills vi åker! Bara tre dagar kvar.

Boviken imorgon och titta på beachfotbollen. Det ska bli kul för det ska nog bli rätt fint väder imorgon! Jag hoppas på det.

/ lovisa

Lovisa 16 år

Det var en jättemysig kväll när vi var hos Lovisa. Vi åt jättegod mat, grillat. Efterrätten smakade också jättebra. Lovisa hade gjort det så fint, med servetterna och allt. Hon hade fixat spelet med andra ord. Det är mitt favoritspel och av det så skrattar man konstant och det gjorde vi också. Vi spelade flera omgångar och man lessnar aldrig.



Detta måste vi göra om och det behöver inte alltid vara någon som fyller år. För sådana här kvällar är verkligen roliga!

/ lovisa

världens finaste

Igår och idag var jag med Joel de sista timmarna då han var hemma. Han har ju dragit till Göteborg, till Alle, till Gothia och allt som händer där nere nu. Det känns lite tråkigt eftersom att jag kommer inte träffa honom nu på ett tag. För att jag åker till Frankrike och Spanien nu om 3 dagar. Jag kommer sakna dig så mycket!♥

Idag på dagen hade vi tänkt åka till Boviken för att titta lite på beach fotbollen, men det gjorde vi inte. Utan vi åkte moppe ner till stan för att fika på Lilla Marie. Det var jättegott, men jag gillar inte att bli bjuden.. (A) Jag tycker att det känns så dumt. Men nu har man ju den gulligaste killen som ville göra det.

/ lovisa


går det inte att laga med silvertejp är det trasigt



Jag trodde verkligen att jag skulle klara av att laga denna spargris som hade fallit ner från fönsterkarmen. Jag hade säkert suttit i en och en halv timme men att försöka pussla ihop bitarna. Det gick bra tills jag märkte att en bit är borta. Eller att den har blivit till massa småbitar. Jag får inte ihop det, för att det var inte så mycket småsplitter kvar när jag fått ihop den till nästan hel.. Men det blev inte bättre än så här. Då använde jag bara silvertejp och pyttelite lim. Jag kände mig som en liten pysslare.

/ lovisa

4 bilder

Från när vi var på älven och åkte, mysigt.



En hemma dag idag. Eller jag ska ut och springa. Jag har börjat med all träning som ska göras. Igår kände jag inte för att följa träningschemat, utan jag sprang en egen runda. Den var en mil. Det var rätt jobbigt att springa det, men ändå lite skönt. Men idag blir det den vanliga intervallträningen..

Efter det så ska jag till Lovisa, för hon har ju fyllt år. Just nu ska jag lyssna på Håkan Hellström, det är sommar!
Igår var jag och Joel barnvakt åt mina kusiner, jag gillade det. Irma och Anton är så söta och snälla!

/ lovisa

jag gillar detta solväder

Vilken helt underbar dag det har varit idag. Det är så varmt och kommer nog fortsätta vara det. Jag skulle egentligen till Boviken idag. Men jag och Emma orkade inte så vi åkte bara ner till älven och sola och bada. Vattnet var jättevarmt och skönt, jag kunde vara i vattnet länge innan jag började bli lite kall. Efter att tag när jag och Emma lagt oss på Manhemskajensbryggan så ser vi Matte, Otto och Izac komma. Inte så långt efter kom också Joel. Det var kul att de kom :D !

Nu ska jag till Joel eller Emma, vet inte riktigt och sen ska vi, alltså Joel, Matte, Emma och jag ta gummibåtar och åka på älven!



Har inga nya bilder..

/ lovisa

fredagskvällen

Ännu en kväll på stadsfesten. Det var mycket folk idag, mer än vad det var igår. När jag och Lovisa åkte bussen till stan så var jag nästan helt säker på att det skulle regna i stan, för det såg verkligen inte bra ut. Men som tur var regnade det bara någon droppe som man knappt kände.



Jag var där med Lovisa, Emma, Maja, Jenny och Matilda. Jag och Maja köpte 6 biljetter och delade på dom. Det är så kul att åka. Det blev två gånger att vi åkte den som snurrade jättemycket i som koppar eller vad man ska säga. Sedan åkte jag den som for i luften och ser ut som en spindel, men den var inte alls kul, kände ingenting. Alla utom jag och Lovisa åkte hem tidigt. Vi ville stanna, men hittade ingen annan att vara med så det slutade med att vi skulle gå till morön som tog ett tag, typ 35 min.. Sen hann vi vara där ett litet tag sedan skulle vi hem.

Vi skulle hem tidigt för att både jag och Lovisa ska bort imorgon. Jag som ska till Härnösand och hälsa på Andreas, hoppas att det är fint väder så man kan få lite färg. Regnar det kommer det bli en lång och blöt dag eftersom man är ute så mycket när vi hälsar på Ante på Lungön.



Så här såg det ut förra året jag var där.

Åker om 10 dagar, jag längtar!!

/ lovisa


pite summer games

Andra dagen på raken då jag är ute och springer. Jag har börjat med sommarträningen och det är inte så kul. Jag är så otränad, det känns som att jag aldrig har tränat förut. Men det går nog bättre efter några dagar till.

Jag har inte sagt att att min lillasyster vann Pite summer games. Det är ju bra gjort och hon var jätteduktig. Jag var där på lördagen och tittade och så tog jag massa bilder. När vi var där var det jättevarmt och fint väder. Joel följde med mig dit, sedan var Lovisa också där. Jag tänkte visa lite bilder.







Ikväll blir det stadsfesten igen. Sista dagen jag är hemma nu när stadsfesten är i stan. Jag ska till Härnösand på lördagmorgon och vara där till söndag. Så måste passa på att vara ute. Jag hoppas på lite finare väder än detta sommaregn.

/ lovisa

stadsfesten igen

Hemma igen! Jag tycker verkligen att det har varit varmt ikväll. Jag får sådana kickar av att åka karuseller. Det är det roligaste jag vet och jag skrattade hur mycket som helst. Men det är så dyrt så jag åkte två gånger. Längtar till imorgon då ska jag åka en gång till! Nu väntar jag på att Joel ska komma hit. Han åkte moppe jag och jag fick hämtning. Sedan skulle han innan så det kanske tar ett tag. Men då passade jag på att sätta mig vid datorn som jag nog inte hade gjort om han var här nu.

Jag hade med mig kamera, blev antingen suddiga bilder eller svettiga, så här kommer det lite av varje.








stadsfesten



Nu åker jag till stadsfesten! Hoppas på en kul kväll, sedan kommer Joel och sover hos mig. Jag måste packa allt jag ska ha med sen ska jag möta upp Lovisa om 6 min för att vi ska åka med bussen.

/ lovisa


jag har aldrig tid

Jag känner mig som en upptagen tjej. Jag minns inte sist jag satt vid datorn. Jag har så mycket annat att göra, och så är det just nu också. Jag ska alldeles strx till stadsfesten. Sen har jag just varit och sprungit så jag måste fixa håret och allt sånt.

Här är lite bilder från när jag var med Linnea, Kalle och Joel.





'




Det var en varm mysig sommarkväll. Efter att vi spelat kubb så gick vi ner till älven och då hoppade kalle i vattnet, i kallsonger! Hahaha det var modigt för det var typ iskallt i vattnet.

/ lovisa

Eclipse

Igår var jag och såg på Eclipse. Den var hur bra som helst och jag skulle lätt kunna se den igen. Jag blev så glad efter att jag hade sett den. Filmen var också kul så jag började skratta flera gånger!

Nu ska jag och Joel till Piteå. Vi ska åka med Lovisa så dom kommer och hämtar oss om ett litet tag. Det är ju pite summer games och min syster spelar. Sedan ska vi nog till stan ett litet tag också.


⁄ lovisa

moget

Det blev en till minigolfkväll. Nu har jag spelat det 3 gånger på två veckor. Det är nästan rekord. Men inte blir jag bättre för det. Jag har nog aldrig fått så dåligt någon gång förr.. Det blev många sjuor, och denna gång var inte Julia Säll med, så då kände jag mig inte lika duktig..  När vi spelat klart så har det hänt något tråkigt..

Vi gick till mopparna och då säger Linnea, vart är min hjälm. Den hade försvunnit.. Någon hade alltså klippt av remmen och tagit hjälmen. Man blir så sur då.. Linnea blev ju inte glad. Så då fick hon ta hjälmen jag hade haft och sedan skulle jag gå till Joel och hämta en annan.
Det gick inte så länge innan Linnea ringer och säger att hon hittat hjälmen. Hon och Carro hade åkt till Ica för att köpa nånting. Då hade de sett en tjej med en exakt likadan hjälm som hon hade. Linnea gick fram och frågade tjejen om det var hennes hjälm. Tjejen hade fått låna den av sin kille sa hon. Linnea frågade då om han fick titta på den. Gissa om det spännet på ena sidan av hjälmen var försvunnet. Jo det var det. Det var Linneas hjälm. Så hon fick tillbaka den. Vilken tur man kan ha ibland!



När jag kom till Joel så såg jag att han var hur brun som helst, jättesnygg bränna hade han fått där nere i Stockholm. Man såg att han hade legat ute och stekt i flera timmar. Men det var jättekul att träffa honom igen! Sedan tar han fram ett litet jättefint paket. Jag såg att det var från Kicks så jag kunde lista ut vad det var. Sedan fick jag flera små bilpåsar. Han hade 100 stycken hemma. Sedan är Joel så less bilpåsarna så jag fick massa!

Det var en parfym i paketet och jag blev jätteglad. Tack så jättemycket!♥




Nu ska jag se New Moon med Emma och Maja för att minnas vad filmerna handlar om. För vi ska ju imorgon och se Eclipse imorgon kväll. Jag har jättestora förväntningar på den här filmen!

/ lovisa


RSS 2.0